2020. augusztus 26–30.
Családi

A világrekorder és regionális Príma-díjas

FRICSKA TÁNCEGYÜTTES MŰSORA - RITMUS

2020.08.30. vasárnap 16.30

FRICSKA TÁNCEGYÜTTES MŰSORA - RITMUS
A világ leggyorsabb táncosa cím büszke birtokosa volt eddig a magyar közönség előtt is jól ismert, ír származású Michael Flatley. A legfürgébb lábtempójú világhírű kelta fenoménnek azonban kihívója akadt, a FRICSKA táncosai bebizonyították, hogy 2014-óta ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon.

2019-ben megdöntötték saját rekordjukat is és csapatban 2 perc alatt 4077 koppintást és csapást értek el. Egyéni rekordjukat is túlszárnyalták. Még ebben az évben megalkottak egy új innovatív táncstílust: fejjel lefelé a levegőben is néptáncolnak, sőt ebben a műfajban is világrekorderek. A fiúcsapat testvérpárja Papp Gergely Bálint 102-öt forgott fejjel lefelé és közben legyőzve a gravitációt, 825-et csapott 1 perc alatt, testvére Papp Máté Bence pedig 90 forgással 888-at csapott a kezével, ezzel újabb egyedülálló rekordot állítottak fel.
30 perces műsorukon magyarországi és erdélyi magyar-román-cigány hagyományokból a legvirtuózabb férfitáncokat láthatja a közönség.


Helyszín: Vásárszínpad

« Vissza