2018. augusztus 30 – szeptember 2.
Kiállítás

Kiállításmegnyitó

Richly Zsolt Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, Érdemes és Kiváló művész díjjal kitüntetett grafikusművész kiállítása

2017.08.30. szerda 18:00

Kiállításmegnyitó

Luther Márton élete álló- és mozgóképeken - Richly Zsolt Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, Érdemes és kiváló művész díjjal kitüntetett grafikusművész kiállítása a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére

A kiállítást megnyitja dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök 2017. augusztus 30-án 18 órától.

Közreműködik Gryllus Dániel Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző.

Luther Márton élete c. rajzfilmsorozat képanyagából készült animációs sorozat rendezője Richly Zsolt, akinek több népszerű egész estés TV- és mozifilmet, gyermeknek és felnőtteknek készülő produkciót köszönhetünk (Kockásfülű nyúl vagy épp a Kíváncsi Fáncsi), mégis az alkotó közel ötvenéves életművének meghatározóbb részét az egyedi rövidfilmjei teszik ki. A művész a Luther életéről készített grafikái látványvilágának megtervezésekor a XV-XVI. században használt fametszetekhez nyúlt inspirációért, amit a képregények világával, és eredeti dokumentumokkal ötvözött.
Kiállításunkon e grafikákból láthatnak válogatást.

Richly Zsolt 1941-ben született Sopronban. Az Iparművészeti Főiskolán 1966-ban szerzett diplomát. Ugyanebben az évben kezdett el dolgozni a Pannónia Filmstúdióban, ahol több rövidfilmet, sorozatot és egy egészestés filmet rendezett. 1988 óta tanít animációs filmkészítést a MOME-n, 2008 óta az intézmény címzetes egyetemi tanára. Munkásságát Balázs Béla-díjjal (1981) és Érdemes művész (1986) kitüntetéssel jutalmazták.

« Vissza

Galéria